Bérügyintéző és társadalombiztosítási ügyintéző

Mindazoknak, akik szívesen dolgoznának e szakmában, vagy maguk, vállalkozásuk érdekében szeretnék megismerni a bérügyintézésre vonatkozó jogszabályokat, illetve szeretnének az egészségbiztosítási, a nyugdíjellátási és a családtámogatási területen naprakész ismeretekkel rendelkezni. A két részszakképesítés öt hónap alatt megszerezhető. 
berugyintezo-es-tarsadalombiztositasi-ugyintezo.jpg

A képzés OKJ azonosítója:

51 344 01 (Bérügyintéző) és 51 344 02 (TB ügyintéző)

A képzési program nyilvántartásba-vételi száma:

E-000548/2014/A011 és E-000548/2014/A012

A képzés szintje:

felső középfokú részszakképesítés

A képzés összóraszáma:

120 + 74  tanóra

A jelentkezés feltétele:

érettségi végzettség

Kinek ajánljuk ezt a képzést?

Mindazoknak, akik szívesen dolgoznának e szakmában, vagy maguk, vállalkozásuk érdekében szeretnék megismerni a bérügyintézésre vonatkozó jogszabályokat, illetve szeretnének az egészségbiztosítási, a nyugdíjellátási és a családtámogatási területen naprakész ismeretekkel rendelkezni. A két részszakképesítés öt hónap alatt megszerezhető. 

Jellemzően milyen munkakörök tölthetők be a szakképesítés birtokában?

Bérelőkészítő, Bérügyi adminisztrátor, Bérügyintéző, Analitikus könyvelő, illetve Pénzügyi asszisztens, Társadalombiztosítási ügyintéző

Milyen feladatokat lát el egy Bérügyintéző?

A társadalombiztosítási ügyintéző a munkavállalókkal kapcsolatos bér- és társadalombiztosítási ügyeket intézi, a nyilvántartásokat vezeti, például a biztosítottak társadalombiztosítási lapjait, nyilvántartja a kifizetett ellátásokat, adatokat, igazolásokat küld az illetékes társadalombiztosítási szerveknek. Ellátja a munkavállalókkal kapcsolatos munkaerő-gazdálkodási feladatokat a nyilvántartások vezetésével összhangban.

Milyen továbblépési lehetőségek kínálkoznak a részszakképesítés megszerzése után?

A Vállalkozási ügyintéző részszakképesítés elvégzése után a teljes Vállalkozási és bérügyintéző (OKJ 54 344 02) szakképesítéssel rendelkezik a jelentkező. 

Követelménymodulok:

  • 10154-16 Munkaerő-gazdálkodás
  • 10151-16 Bérügyi szakfeladatok ellátása
  • 10155-16 Társadalombiztosítási szakfeladatok ellátása

Vizsgagarancia

Képzéseinken abban az esetben nyújtunk vizsgagaranciát, ha a képzett hiányzásainak óraszáma nem haladja meg az összóraszám 5%-t százalékát, és modulzáró vizsgáin legalább négyes eredményt ér el. Ebben az esetben, ha nem sikerül az OKJ-s szakképesítés megszerzése az első alkalommal, az iskola állja az intézményünk által szervezett következő komplex vizsga díját, valamint a képzett jogosult ingyenesen látogatni a konzultációs órákat.

Képzésünket a megfelelő jelentkezési létszám alapján tudjuk indítani.

Kérjük, megfelelő körültekintéssel töltse ki a jelentkezési lapot! Adatait az intézmény kizárólag belső célra használja fel, azok harmadik félnek nem kerülnek kiadásra.

Please tell us how big is your company.
Please type your full name.
Invalid email address.
Please type your full name.

Mi az az OKJ-s képzés?

Az Országos Képzési Jegyzék (OKJ) a magyar állam által elismert szakképesítések listája.

Mi az a szakmacsoport?

Az OKJ-s szakképesítéseket 22 szakmacsoportba sorolták (pl. informatika, közgazdaság, kereskedelem-marketing, üzleti adminisztráció, oktatás, szociáli szolgáltatások, ügyvitel, vendéglátás-turisztika..)

Mi az a részszakképesítés?

Olyan rövid időtartamú képzés, amely egy szakképesítés egyes moduljait tartalmazza, és legalább egy foglalkozás egy munkakörének betöltésére képesít. Például a (teljes) pénzügyi-számviteli ügyintézői szakképesítés három részszakképesítésből áll.

Mi az a szakképesítés ráépülés?

Egy teljes szakképesítés megszerzése után elvégezhető további modul vagy modulok, amely(ek) további munkakörök betöltésére képesít(enek). Például pénzügyi-számviteli ügyintézői (teljes) szakképesítés megszerzése után elvégezhető a vállalkozási mérlegképes könyvelői munkakör betöltéséhez szükséges azonos nevű ráépülés