Az ATALANTA elkötelezte magát a célorientált, tanulóközpontú, kommunikatív nyelvoktatás, valamint a képzések minőségének folyamatos ellenőrzése és fejlesztése mellett.


Mit jelent a célorientált oktatás?

A tanfolyam kezdetén felmérjük a résztvevők szintjét és igényeit, s az eredmények fényében kerül sor a megfelelő tananyag kiválasztására, valamint az oktatási terv elkészítésére. Ez a munkamódszer lehetővé teszi a résztvevők céljainak elérésére orientált oktatás megvalósítását. Az előzetes tudásszint felmérése iskolánk egyik ingyenes felnőttképzési szolgáltatása. A szintfelmérés írásbeli és szóbeli részből áll, és egy előre egyeztetett időpontban, diplomás nyelvtanár vezetésével kerül rá sor.
 

Mit jelent a tanulóközpontúság elve?

Azt, hogy nem a nyelvtanulók igazodnak az előre megszabott oktatási tervhez, hanem a tervet igazítjuk a nyelvtanulók igényeihez. Emellett minden tanárunk köteles rendszeresen visszajelzést kérni a képzettektől, és a visszajelzés eredményeit figyelembe venni munkájában. A résztvevők megfelelő tájékoztatást kapnak előrehaladásukról: tanfolyamainkon folyamatos értékelés zajlik. 
 

Mit értünk kommunikatív nyelvoktatás alatt?

A kommunikatív nyelvoktatása nyelvi készségek- beszéd, hallás utáni értés, olvasott szöveg értése, íráskészség- fejlesztésére helyezi a hangsúlyt, nem nyelvtan és a szókincs elsajátítására. Természetesen ez nem jelenti azt, hogy nem kell megtanulni a szavakat, vagy nyelvtant tanulni, de ez a tudás másodlagos a nyelv hatékony használatának elsajátításához képest. 
 

Mit jelent a képzések minőségének folyamatos ellenőrzése és fejlesztése?

Intézményünk tagja a Nyelviskolák Szakmai Egyesületének (NYESZE). Elsők között kapta meg 1993-ban a Nyelviskolák Szakmai Egyesületétől a "Minősített és Ajánlott Nyelviskola" címet, amelyet azóta hat minősítési eljárás során védett meg. 
A NYESZE által minősített iskoláktól a résztvevő a következőket várhatja el:
 • magas színvonalú oktatást megfelelő és hatékony tanítási módszerekkel, képzett tanárokkal;
Iskolánk hazai és külföldi egyetemeken diplomázott, szakmai gyakorlattal rendelkező tanárokat alkalmaz, akiket nyelvi és metodikai alkalmassági interjú és próbatanítás alapján választunk ki. Iskolánk elkötelezett híve a kommunikatív nyelvoktatásnak, ami azt jelenti, hogy tanfolyamainkon elsősorban képzettjeink nyelvi készségeinek fejlesztését tartjuk szem előtt.
 • rendszeres külső szakmai felügyeletet, hozzáértő szakmai irányítást;
Iskolánk vezető tanárai, akiket egyetemi mentorképző tanfolyamokon képeztettünk ki, rendszeresen látogatják a nyelvórákat, ellenőrzik az oktatás minőségét, tanácsaikkal segítik az oktatók munkáját. Minden tanárunk számára folyamatos belső továbbképzést biztosítunk. Ösztönözzük, anyagilag is támogatjuk kollégáink külső továbbképzéseken, konferenciákon való részvételét.
 • helytálló és pontos információt a tanfolyamokkal és képzésekkel kapcsolatban; hatékony szervezést, pontos adminisztrációt;
Tanfolyamaink adminisztrációja nem öncélú: azt szeretnénk elérni vele, hogy képzettjeink és üzleti partnereink teljes körű tájékoztatást kapjanak. Ezért a szintfelmérés eredményeiről, az oktatási tervről, az órák látogatottságáról, a modul és tanfolyamzáró vizsgák eredményeiről egyaránt tájékoztatjuk őket.
 • kulturált körülményeket, korszerű tananyagokat, technikai felszereltséget.
Iskolánk központi épületében minden szükséges eszköz rendelkezésre áll az oktatáshoz, többek között hat interaktív táblával is felszerelt tanteremmel és több 5600 kötetes nyelvi könyvtárral is rendelkezünk. Nem zárkózunk el azonban attól sem, hogy a megrendelőnk által rendelkezésünkre bocsátott anyagokat használjuk fel a képzés során például a speciális szakmai szókincs tanításához.

Hírlevél

Jelentkezzen hírlevelünkre, és rengeteg hasznos információval fogjuk Önt időről időre ellátni.

Kapcsolat

Cím: 1083 Budapest Jázmin u. 10.
Tel.: +3613232400 *410-es mellék
E-mail: nyelvoktatas@atalanta.hu
E-mail: felnottkepzes@atalanta.hu

Érdeklődöm

 1. Teljes név
  Invalid Input
 2. E-mail cím
  Invalid Input
 3. Érdeklődöm
  Invalid Input

Egyebek

© 2016 Atalanta Oktatási Kft.
Felnőttképzési nyilvántartásba-vételi szám: E-000548/2014